Un produs Blogger.

Cultivarea de broccoli

Written By Sosa on luni, 10 iunie 2013 | 17:39


Desi toata lumea iubeste aceasta minunata leguma, foarte multi gradinari evita sa o cultive in gradinile proprii. Broccoli (Brassica oleracea) este una dintre cele mai apreciate crucifere, aceasta leguma avand numeroase beneficii asupra sanatatii. Pentru a va bucura de o cultura proprie, in randurile care vor urma va vom prezenta cum se cultiva si creste broccoli in gradina personala.

De ce evita gradinarii sa cultive broccoli?

Dupa cum am mentionat si anterior, cei mai multi gradinari evita sa cultive aceasta leguma minunata in propriile gradini, iar raspunsul la intrebarea de mai sus este simplu: broccoli este o leguma pretentioasa. Insa nevoile sale nu sunt atat de mari incat sa anuleze toate beneficiile pe care broccoli le are asupra organismului. Dintre beneficiile pe care consumul frecvent de broccoli le are asupra organismului putem aminti efectul anticancerigen, este ideal pentru detoxifierea organismului, este bogat in vitamine si ajuta la intarirea sistemului imunitar, este un protector al sistemului digestiv, avand beneficii si asupra sistemului cardio-vascular, consumat iarna va poate ajuta sa luptati impotriva racelilor si nu in ultimul rand este un adevarat deliciu si poate fi preparat in numeroase feluri.Inainte de toate trebuie sa stiti ca broccoli are nevoie de un spatiu destul de extins pentru a se dezvolta corespunzator. Solul trebuie sa fie curat, bogat in substante nutritive. Mai mult decat atat, broccoli iubeste soarele, asa ca trebuie sa il cultivati intr-un loc insorit.Mare atentie la daunatori! Principalii daunatori ai acestei plante sunt rozatoarele, viermele de varza si afidele.Perioada de dezvoltarea dureaza intre 60 – 100 de zile. Este important ca broccoli sa se recolteze inainte de inflorire.

Cum se cultiva broccoli?

Daca va intrebati cand se planteaza aceasta legume, ei bine, o puteti face atat primavara, cat si toamna, fiind important ca temperaturile caracteristice zilelelor in care se fac insamantarile sa nu fie foarte ridicate.In mod normal, broccoli se cultiva direct din seminte, insa puteti sa realizati si rasaduri cu aproximativ 5-6 saptamani inainte de transplantarea lor in gradina. Ambele metode sunt eficiente doar ca in cazul primei metode, atunci cand plantele vor rasari, va trebui sa le rariti si sa le reorganizati. Si, mai trebuie mentionat faptul ca, in timp ce prima metoda este potrivita mai ales pentru culturile de primavara, cea din urma se recomanda in cadrul culturilor de toamna.Pentru a se dezvolta corespunzator, broccoli mai are nevoie si de apa suficienta. Udati plantele de doua ori pe zi, dimineata si seara, pentru ca acestea sa creasca sanatoase.

Cand se recolteaza broccoli?

Perioada de dezvoltare dureaza intre 60 si 100 de zile. Este important ca broccoli sa se recolteze inainte de inflorire.

SHARE

About Sosa

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu