Un produs Blogger.

Plantarea de coacaze neagre

Written By Sosa on marți, 1 octombrie 2013 | 18:00


Despre coacaza neagra se stie ca este de origine franceza, este foarte bogata in minerale si vitamine si proprietati terapeutice. Coazale negre dezintoxica organismul in intregime, este recomandat a se folosi un castron cu coacaze negre dimineata pe stomacul gol, si pe timpul zilei se pot folosi in reprize. Tufele de coacăze negre sunt disponibile înrădăcinate în ghivece sau nude, la magazinele specifice. Lucrarile solului pentru plantarea coacazului se incep printr-o aratura adâncă cu o jumatate de lună înainte de plantare - acest lucru va permite să se stabilească in sol. Se adauga compostul putred care va este disponibil şi se sapa bine. 



În cazul în care compostul nu este disponibil, se adaugă in jur de o mînă bună de faina de oase pe metru pătrat sau orice alte îngrăşăminte de lunga durata. Cel mai bun moment pentru a planta arbuşti de coacăze negre este inceputul iernii, la mijlocul lunii noiembrie cand vremea este bună. Ele pot fi plantate în orice moment până la mijlocul lunii aprilie, atâta timp cât solului nu este prea umed sau inghetat iar plantele nu au pornit in vegetatie. Plante ar trebui să fie distanţate la 1.8m intre randuri si 1 m pe rand. Se face o gaura suficient de largă pentru ca rădăcinile să se aseze comod fara sa se stanjeneasca reciproc. 
Adâncimea de plantare este destul de importanta la coacazul negru deoarece arbustii produc in mod natural un număr mare de drajoni chiar de sub nivelul solului (spre deosebire de coacăzul roşu şi alb). Pentru a încuraja această creştere de drajoni, arbuştii se planteaza cu aproximativ 5cm mai adânc decât erau în ghiveci sau la pepinieră (în cazul în care radacinile sunt nude-înrădăcinate). Completaţi în jurul rădăcinilor cu pamant şi tasati-l bine cu piciorul. Dupa plantat, tăiaţi fiecare ramura la nivelul a doi boboci de deasupra nivelului solului.



Acest lucru poate suna drastic, deoarece planta va avea aproximativ 5 cm de la sol, dar va încuraja formarea unui sistem puternic de rădăcini, precum şi creşterea economică robustă deasupra solului. Îngrijirea Coacăzului negru Irigatul, prevenirea a buruienilor şi tăierea sunt cerinţele cheie pentru coacăzul negru. El va aprecia udările atunci când vremea este uscata şi, mai ales în cazul formarii fructelor.



Eliminati buruienile dintre plante pentru a preveni concurenţa pentru umiditate. Se recomanda in fiecare primavara administrarea de compost de gradina si unul - doi pumni de faina de oase In primul an dupa plantare nu se fac taieri, in a doua şi urmatoarele ierni se fac pentru a încuraja cresterea de lastari noi, si pentru creştere ramurilor de fructificare. În primul rând, elimina orice tulpini care sunt deteriorate, bolnave sau de intrepatrunse. Apoi taiati in jur de 20% din partea centrala a plantei si a pastra centrul cat mai deschis. În cele din urmă, elimina aproximativ 15% din lungimea ramurilor vechi rămase.
SHARE

About Sosa

1 comentarii :