Ingrediente:
2 kg ardei rosii sau gogosari
1 kg ceapa
1 kg sos de rosii
0,5 litri ulei
1 lingurita de sare
1 lingurita de piper
4-5 foi de dafin
Mod de preparare:
Se coc vinete si ardei pe plita sau in cuptor, iar cand s-au racit se decojesc de coaja, atat vinetele cat si ardei, la care se scoate si cotorul cu seminte. Vinetele se toaca marunt cu un cutit de lemn. Ardei si ceapa se dau prin masina de macinat.
Se pune ceapa, uleiul si sarea intr-o oala, apoi cand ceapa e calita se adauga ardei copti si macinati si se lasa pe foc pana da in clocot. Se adauga vinetele, sosul de rosii, piperul si foile de dafin si se lasa la fiert in jur de o ora.
Zacusca se pune in borcane sterilizate si se pune in paturi la racit pana a doua zi. Pofta buna!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu