Un produs Blogger.

Zacusca cu ciuperci

Written By Sosa on miercuri, 18 septembrie 2013 | 03:20

Ingrediente:

2,5 kg ciuperci champignon
1,5 kg gogosari
1,5 kg ardei kapia
1,5 kg ceapa
1 kg rosii
700 ml ulei
piper boabe
frunze de dafin
sare


Mod de preparare:

Curatam ceapa si o dam pe masina de tocat. Coacem ardeiul kapia pe plita si il curatam. 
Intr-o cratita mare punem uleiul si ceapa si punem pe foc. Sub cratita asezam o plita. Lasam ceapa 15 de minute, la foc mic iar apoi adaugam gogosarul curatat de samburi si dat prin masina de tocat. Dupa inca 10 minute adaugam rosiile tocate si ardeiul curatat de coaja si seminte si dat prin masina de tocat.

Curatam ciupercile si le taiem marunt iar apoi le adaugam in cratita.
Condimentam cu sare dupa gust si adaugam piperul boabe si frunzele de dafin. 
Lasam totul sa fiarba, amestecand sa nu se prinda, pana se ridica uleiul deasupra.
Stingem focul si punem zacusca fierbinte in borcane spalate si sterilizate.
Asezam borcanele intr-o carita si acoperim cu apa. Punem cratita pe foc si fierbem in dunst 45 de minute.
Le scoatem si le acoperim bine cu o patura pana a doua zi.
Spor la lucru si pofta buna va doresc! 
SHARE

About Sosa

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu