Un produs Blogger.

Trandafirii

Written By Sosa on joi, 23 mai 2013 | 04:44

Despre trandafiri se stie ca sunt plante destul de greu de ingrijit dar si foarte rezistente.
Regula generala spune ca trandafiri trebuie plantati , in perioada de repaus vegetativ cu cat plantarea se face mai inainte de reintrarea in vegetatie cu atat mai bine. Plantarea timpurie de toamna este cea mai laudata, dealtfel plantarea se poate face in orice luna din iarna atata timp cat pamantul nu este inghetat.
Plantati intotdeauna plante sanatoase. Daca in zona dumneavoastra trandafiri sunt predispusi la imbolnaviri, alegeti soiurile mai rezistente.
Trandafiri trebuie taiati primavara devreme cand acestia incep sa arate semn de crestere, sub forma de umflaturi rosii, defapt aceste unflaturi vor deveni ramuri noi. Trebuie taiata orice ramura care este ranita, iar apoi se taie toate tulpinile lasand doar 3-4 care sunt sanatoase si care au dimensiunea unui creion. In sezonul de crestere aigurati ingrasamant pentru ca trandafiri sunt plante care au nevoie de multe resurse si elemente nutritive pentru a creste si pentru a face flori. Puteti aplica un ingrasamant lichid la fiecare 3 saptamani in timpul sezonului de crestere. Trandafiri trebuie udati in mod regulat. Nu mai folositi ingrasamant cu cel putin o luna inainte de a ingheta. Daca temperaturile sunt foarte scazute este recomandat sa acoperiti zona tulpinei cu cativa centrimetri de pamant, iar daca vremea foarte rece se mentine pe o perioada mai lunga este bine sa acoperiti intreaga planta cu o folie de protectie.


SHARE

About Sosa

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu